Mulți turiști ruși și străini care aleg Buriația și Baikal pentru vacanțele de vară se opresc la Olkhon pentru a se odihni. Aici se află majoritatea sanatoriilor și caselor de odihnă și, în general, turismul Baikal a primit o dezvoltare semnificativă.

Un asistent indispensabil pentru turiștii din întreaga lume este serviciul online de rezervare a mașinilor. În Rusia, costul mediu al închirierii unei mașini compacte va fi de aproximativ 20 de euro pe zi, în Moscova puteți închiria o mașină de la 16 euro pe zi.

< p>
Insula combină diversitatea naturală a peisajelor și unele dintre cele mai magnifice vederi ale Baikalului cu cele mai blânde, în comparație cu restul lacului, condițiile climatice. Recreerea activă este foarte populară pe Olkhon. Aici puteți întâlni destul de des turiști care călătoresc pe jos și grupuri întregi de bicicliști care ară întinderile insulei. Nu mai puțin populare aici sunt rutele de o zi cu întoarcere la sfârșitul zilei la facilitățile unui sanatoriu sau a unei case de odihnă.

< p>

Linia de coastă a Olkhonului este puternic denivelată în multe locuri, iar stâncile se apropie aproape de malul apei. Capul Khoboy este situat în nordul insulei, de unde puteți admira pitorescul țărm opus al Mării Mici. Odihna pe Baikal atrage iubitorii de natură curată și pe cei care doresc să privească cel mai adânc lac din lume în cea mai mare măsură. În același timp, Olkhon atrage turiști tocmai datorită combinației dintre recreere bine echipată și natură aproape perfectă neatinsă.

< p
Una dintre principalele atracții ale insulei este Muntele Zhima, situat pe Capul Izhimey. Se ridică deasupra Baikalului cu aproximativ opt sute de metri. O excursie cu alpinism va dura aproximativ toate orele de zi - 10-12 ore, iar capurile Nyurgansky și Sasa sunt numite zonele cele mai convenabile pentru escaladarea muntelui.

Urcușul la Zhima de la capătul de est al lacul este și el foarte pitoresc, aici turiștii urcă de-a lungul albiei pârâului, care începe oarecum la sud de Capul Shutne-Dreapta. Cel mai convenabil este să urci aici vara, când pârâul se usucă. Dar primăvara, dimpotrivă, prezintă o priveliște destul de maiestuoasă, formând o cascadă cu drepturi depline. Olkhon devine cel mai liniștit în septembrie. Apoi tăcerea ei este întreruptă doar de călători rari și fotografi amatori. Pădurile maiestuoase pictează roci inexpugnabile în culorile galben-puriu ale toamnei. Olkhon este interesant în orice perioadă a anului, deoarece natura primordială captivează mereu.