Veel Russische en buitenlandse toeristen die Buryatia en Baikal kiezen voor hun zomervakantie, stoppen op Olkhon om uit te rusten. Hier bevinden zich de meeste sanatoria en rusthuizen, en in het algemeen heeft het toerisme in Baikal een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt.

Een onmisbare assistent voor toeristen over de hele wereld is de online autoboekingsservice. In Rusland bedragen de gemiddelde kosten voor het huren van een compacte auto ongeveer 20 euro per dag, in Moskou kunt u een auto huren vanaf 16 euro per dag.

< p>
Het eiland combineert de natuurlijke diversiteit van landschappen en enkele van de meest magnifieke uitzichten van Baikal met de mildste, in vergelijking met de rest van het meer, klimatologische omstandigheden. Actieve recreatie is erg populair op Olkhon. Hier kun je vaak toeristen ontmoeten die te voet reizen, en hele groepen fietsers die de uitgestrektheid van het eiland omploegen. Niet minder populair hier zijn eendaagse routes met een terugkeer aan het eind van de dag naar de voorzieningen van een sanatorium of rusthuis.

< p>

De kustlijn van Olkhon is op veel plaatsen sterk ingesprongen en de rotsen naderen bijna de waterkant. Cape Khoboy ligt in het noorden van het eiland, van waaruit u de pittoreske tegenoverliggende oever van de Kleine Zee kunt bewonderen. Rust op Baikal trekt liefhebbers van ongerepte natuur en diegenen die het diepste meer ter wereld willen bekijken. Tegelijkertijd trekt Olkhon toeristen juist vanwege de combinatie van goed uitgeruste recreatie en bijna perfecte ongerepte natuur.

< p>
Een van de belangrijkste attracties van het eiland is de berg Zhima, gelegen op Kaap Izhimey. Het steekt ongeveer achthonderd meter boven Baikal uit. Een excursie met klimmen duurt ongeveer de hele daglichturen - 10-12 uur, en de Nyurgansky- en Sasa-kaap worden de meest geschikte gebieden genoemd om de berg te beklimmen.

De klim naar Zhima vanaf het oostelijke uiteinde van het meer is ook erg pittoresk, hier klimmen toeristen langs de bedding van de beek, die iets ten zuiden van Kaap Shutne-Rechts begint. Het is het handigst om hier in de zomer te klimmen als de beek opdroogt. Maar in de lente daarentegen is het een nogal majestueus gezicht en vormt het een volwaardige waterval. Olkhon wordt het stilst in september. Dan wordt de stilte alleen verbroken door zeldzame reizigers en amateurfotografen. Majestueuze bossen schilderen onneembare rotsen in karmozijnrode herfstkleuren. Olkhon is op elk moment van het jaar interessant, omdat de oorspronkelijke natuur altijd boeit.