Polen is een land vol levendige steden, koninklijk erfgoed, indrukwekkende architectuur en schilderachtige buitenruimtes. Het is een bestemming die op de bucketlist van elke reiziger zou moeten staan!

Warschau is een bruisende hoofdstad waar het verleden het heden ontmoet. De architectuur is een levend canvas van gotische kerken, blokken uit het Sovjettijdperk en moderne wolkenkrabbers die allemaal door elkaar lopen.

Warschau

Polen is een land boordevol prachtige plekken die ervoor zorgen dat je zin krijgt in een groot avontuur of gewoon gaat zitten en ontspannen. Het is ook een geweldige plek om te reizen tijdens de lente en de herfst, wanneer de natuur bloeit.

Warschau is een van de meest verbazingwekkende plaatsen om te bezoeken in Polen. Het heeft zoveel te bieden op het gebied van geschiedenis, architectuur en cultuur. Je vindt er gotische kerken, blokken uit het Sovjettijdperk en moderne wolkenkrabbers - het is een stad van contrasten!

De Poolse hoofdstad is een bloeiende metropool die veel mensen uit het hele land aantrekt. Het is een belangrijk vervoersknooppunt en vormt het centrum van spoorweg-, weg- en luchtnetwerken die het verbinden met alle delen van het land en met andere belangrijke steden in Europa.

De bevolking bestaat bijna geheel uit Polen, maar tot het einde van de Tweede Wereldoorlog had de stad een multinationaal karakter met Joden, Duitsers en Russen die in wisselende aantallen naast de rooms-katholieke Pools sprekende meerderheid woonden. Toen de nazi's in september 1939 de stad binnenvielen, werden de meeste joden gedwongen het getto van Warschau binnen te gaan.

Sindsdien is de multi-etnische bevolking geslonken. Niettemin is het nog steeds het centrum van het politieke, culturele en economische leven van het land.

Oude stad is het centrale deel van Warschau en weerspiegelt de vooroorlogse vorm van de stad, met geplaveide straatjes en charmante cafés. Het is de thuisbasis van het koninklijk kasteel en is een prachtige plek om te verkennen.

Er zijn ook veel musea in Warschau - het Nationaal Museum is een van de meest populaire omdat het een breed scala aan schilderijen en kunstvoorwerpen uit het hele land toont. Een ander museum dat een bezoek waard is, is het Neon Museum - het herbergt een ongelooflijke collectie neonreclames en is leuk om te zien!

Toeristen beschouwen het huren van een auto als een van de beste manieren om van alles te genieten Polen te bieden heeft. Een economy class auto huren in Warschau Luchthaven zal ongeveer 15 euro per dag kosten, in Gdansk vliegveld - ongeveer 16 euro per dag.

Krakau

Krakau is een fascinerende stad met een eeuwenoude geschiedenis van meer dan duizend jaar. De architectonische schatten van de stad zijn ontzagwekkend en de vele musea maken het een must voor elke reiziger.

De oude binnenstad van Krakau staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De charmante straatjes van de oude stad zijn perfect om rond te dwalen en de sfeer van de stad op te snuiven. Je kunt muziek horen spelen, artiesten zien schilderen en een ijsje pakken.

Als het belangrijkste culturele centrum van Polen is Krakau een geweldige plek om cultuur en traditie te ervaren. U kunt rondleidingen maken door de musea en kastelen van het land of deelnemen aan de vele concerten die het hele jaar door worden gehouden.

Als je een fan bent van architectuur, wil je de oude stadsmuren, middeleeuwse straatjes en renaissancekastelen verkennen. Je kunt ook de Wawel-heuvel beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad en het omliggende platteland.

Je kunt ook de Koninklijke Route verkennen die zich uitstrekt van de oude stad tot het Wawel-kasteel, ooit gebruikt als route voor kroningen en optochten door Poolse koningen. U kunt ook langsgaan bij de beroemde ronde markthal Okraglak, waar u voedselverkopers en lokale kunstenaars vindt.

Een van de beste dingen van Krakau is dat het wordt omringd door vele prachtige parken en bossen. Het bos van Bialowieza is een natuurwonder met een verscheidenheid aan bomen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook zijn er in Krakau veel terrasjes waar je onder het genot van een glas lokale wijn de sfeer kunt opsnuiven. De stad staat bekend om zijn bruisende nachtleven en een ruime keuze aan clubs is overal in de stad te vinden.

Wroclaw

Wroclaw is een van de beste steden in Polen om te verkennen en zeker een bezoek waard. De stad heeft een rijke geschiedenis en absorbeert Boheemse, Oostenrijkse en Pruisische invloeden, waardoor het een uniek karakter heeft dat wordt weerspiegeld in de architectuur.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Wroclaw is het oude stadhuis. Het is een gotisch-renaissancistisch gebouw dat meer dan 250 jaar in beslag heeft genomen om te bouwen, en het is de moeite waard om te bekijken.

Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft ook het beroemde Raclawice-panorama dat een veldslag uit de Poolse nationale herinnering weergeeft. Het panorama is gemaakt door de in Lviv wonende kunstenaar Jan Styka ter herdenking van de 100ste verjaardag van de Kosciuszko-opstand tegen Rusland in 1794.

Een andere must-see is het Ostrow Tumski (katholiek eiland), een middeleeuws gebied met een indrukwekkende kathedraal. Het is de moeite waard om door de geplaveide straten te slenteren en dit gebied te verkennen om een idee te krijgen van hoe het leven hier in deze periode was.

Het is ook de thuisbasis van een muzikale fontein, een geweldige plek voor een pauze. Tijdens de zomermaanden tussen mei en oktober worden er muziek-, licht- en watershows georganiseerd die verschillende folklore- en culturele verhalen belichten.

Als je in de zomer naar Wroclaw reist, kun je wat tijd doorbrengen in Wyspa Slodowa (Wyspa betekent eiland in het Pools). Het heeft verschillende zwembaden en is een populair themapark onder de lokale bevolking.

Tot slot kunt u zich vermaken in het Aquapark Wroclaw, een themapark met diverse water- en landspelen. Het is ook populair bij jonge reizigers en het is een geweldige manier om plezier te hebben.

Als je van plan bent om Wroclaw te bezoeken, is het een goed idee om je reisschema zorgvuldig te plannen. Afhankelijk van je interesses, zou een of twee volle dagen genoeg moeten zijn om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en nog genoeg tijd te hebben om de sfeer van de stad te ontdekken.

Lublin

De oude binnenstad van Lublin betovert bezoekers met zijn historische poorten, stadstorens en middeleeuwse kerken. Er is ook het imposante kasteel van Lublin, een van Europa's best bewaarde bakstenen gebouwen.

Er is geen betere manier om de geschiedenis van de stad te ontdekken dan door een stadswandeling te maken met een lokale gids. Of u nu historische bezienswaardigheden wilt zien, meer te weten wilt komen over het joodse erfgoed van de regio of gewoon de sfeer wilt opsnuiven van de charmante oude binnenstad van Lublin, een privétour is de beste manier om het meeste uit uw reis te halen.

Een wandeltocht met een gids helpt je de belangrijkste bezienswaardigheden van de door UNESCO beschermde oude binnenstad van Lublin te ontdekken. Je ziet de lichtgele poort, die ooit de ingang van de Joodse wijk van de stad markeerde, de kerkers van het Crown Tribunaal, en de Lublin Underground Trail, een 300 meter lange ondergrondse route die je naar 14 kamers leidt die verborgen geheimen onthullen in de kelders van 16e-eeuwse burgerhuizen.

Een andere belangrijke plek om te bezoeken is de Aartskathedraal van St. Johannes de Doper, een kerk die werd gebouwd in de 16e eeuw en staat bekend als een van de meest indrukwekkende bouwwerken in Lublin. Het interieur is versierd met vele prachtige schilderijen die bijbelse taferelen uitbeelden.

Tijdens de renaissance ontwikkelde zich in Lublin een bijzondere bouwstijl die geïnspireerd was op gotische en Italiaanse renaissancestijlen. De resulterende gebouwen zijn licht, slank en versierd met veel details en ontwerpen.

Naast het kasteel moet u ook het Nationaal Museum bezoeken, dat veel van de fascinerende geschiedenis van Lublin onthult. U vindt er Romeinse munten van de Amber Road, herinneringen aan de nazi-bezetting en vele meesterwerken van de schilderkunst.

Lubin

Lublin is een charmant, middeleeuws stadje dat erfgoed combineert met vitaliteit. De smalle geplaveide straatjes, renaissanceburgerhuizen en het ondergrondse toeristenpad zorgen voor een bedwelmende ervaring.

De oude binnenstad van de stad staat ook wel bekend als 'Klein Krakau' en zit boordevol aantrekkelijke bezienswaardigheden, waaronder de iconische Krakaupoort, een van de oudste delen van de stad. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden die u gezien moet hebben, zoals de neogotische kathedraal en de kleurrijke torenspits van de Sint-Mariakerk.

U kunt ook een bezoek brengen aan het Bialowieza-bos, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit is een prachtige plek om een rustige wandeling te maken en wilde dieren te spotten, zoals Europese bizons, steenarenden of herten. Dit park heeft een oppervlakte van meer dan 3.000 km2 en is het enige Poolse nationale park dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Er zijn veel verschillende manieren om het Pieniny-gebergte te verkennen: wandelen, fietsen, klimmen en raften zijn populaire activiteiten. Dit kleinste nationale park herbergt enkele van de mooiste en meest majestueuze bergen in Polen en heeft tal van bezienswaardigheden en bezienswaardigheden.

Deze stad, een beetje buiten de gebaande paden, is een geweldige plek om de Duitse en Poolse cultuur te ervaren. Je vindt er veel art nouveau-gebouwen uit het Duitse tijdperk, maar ook afbrokkelende en over het hoofd geziene ruïnes uit de oorlog.

Als je klaar bent om de stad te ontvluchten, kun je altijd naar het strand van Swinoujscie, dat kilometers fijn zilverzand heeft en wordt begrensd door de blauwe gloed van de Oostzee. Een houten pier biedt gemakkelijke toegang tot de kust en er is een scala aan watersporten beschikbaar voor degenen die actief willen zijn.