Lengyelország tele van nyüzsgő városokkal, királyi örökséggel, lenyűgöző építészettel és festői szabadtéri terekkel. Ez egy olyan úti cél, amelynek minden utazó vödörlistájára kell találnia!

Varsó nyüzsgő főváros, ahol a múlt találkozik a jelennel. Építészete gótikus templomok, szovjet korszakból származó épülettömbök és modern felhőkarcolók élő vászna, amelyek egymással keverednek.

Varsó

Lengyelország tele van lenyűgöző helyekkel, ahol nagy kalandra vágyik, vagy csak ülni és pihenni. Tavasszal és ősszel, amikor a természet virágzik, remek hely az utazáshoz.

Varsó az egyik legcsodálatosabb hely Lengyelországban. Annyi mindent kínál a történelem, az építészet és a kultúra tekintetében. Gótikus templomokat, szovjet korszakból származó háztömböket és modern felhőkarcolókat találhat – ez az ellentétek városa!

A lengyel főváros egy virágzó metropolisz, amely sok embert vonz az ország minden részéről. Jelentős közlekedési csomópont, és az ország minden részével és Európa más fontos városaival összekötő vasúti, közúti és légi hálózatok központjában található.

Lakossága szinte teljes egészében lengyel, de a második világháború végéig a város többnemzetiségű volt, a római katolikus lengyel ajkú többség mellett változó számban éltek zsidók, németek és oroszok. Amikor 1939 szeptemberében a nácik megszállták a várost, a zsidók többségét a varsói gettóba kényszerítették.

Azóta a soknemzetiségű lakosság megfogyatkozott. Ennek ellenére továbbra is a nemzet politikai, kulturális és gazdasági életének központja.

Az óváros Varsó központi része, és a város háború előtti formáját tükrözi, macskaköves utcáival és hangulatos kávézóival. Ez ad otthont a királyi kastélynak, és gyönyörű hely a felfedezésre.

Számos múzeum is van Varsóban – a Nemzeti Múzeum az egyik legnépszerűbb festmények és műtárgyak széles skáláját mutatja be az ország minden részéről. Egy másik múzeum, amelyet érdemes meglátogatni, a Neon Múzeum – hihetetlen fényreklám-gyűjteménynek ad otthont, és szórakoztató látnivaló!

A turisták szerint az autóbérlés az egyik legjobb módja annak, hogy élvezze mindezt Lengyelország kínálata. Turista osztályú autóbérlés itt: Varsó Repülőtér körülbelül 15 euróba kerül naponta, Gdansk repülőtér - körülbelül 16 euró naponta.

Krakkó

Krakkó egy lenyűgöző város több mint ezer éves ókori történelemmel. A város építészeti kincsei lenyűgözőek, a számos múzeum pedig minden utazó számára kötelező látogatást tesz.

Krakkó óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az óváros hangulatos utcái tökéletesek a barangoláshoz és a város hangulatának megismeréséhez. Hallhat zenét, láthatja a művészeket, ahogy festenek, és bekaphat egy kis facsart.

Lengyelország fő kulturális központjaként Krakkó remek hely a kultúra és a hagyományok megtapasztalására. Túrázhat az ország múzeumaiban és kastélyaiban, vagy részt vehet az év során megrendezett számos koncerten.

Ha Ön az építészet rajongója, érdemes felfedeznie az ősi városfalakat, a középkori utcákat és a reneszánsz kastélyokat. Felmászhatja a Wawel-hegyet is, és hihetetlen kilátás nyílik a városra és a környező vidékre.

Felfedezheti a Királyi utat is, amely az óvárostól a Wawel-kastélyig húzódik, amelyet egykor a lengyel királyok koronázási és felvonulási útvonalaként használtak. Megállhat a híres Okraglak kör alakú vásárcsarnokban is, ahol ételárusokat és helyi művészeket találhat.

Az egyik legjobb dolog Krakkóban, hogy sok gyönyörű park és erdő veszi körül. A Bialowieza-erdő egy természeti csoda, amely számos fát tartalmaz, és az UNESCO Világörökség része.

Számos szabadtéri kávézó is van Krakkóban, ahol elfogyaszthat egy pohár helyi bort, és magába szívhatja a hangulatot. A város nyüzsgő éjszakai életéről ismert, és a klubok széles választéka található az egész városban.

Wroclaw

Wroclaw Lengyelország egyik legjobb felfedezhető városa, és érdemes meglátogatni. A város gazdag történelemmel büszkélkedhet, magába szívja a cseh, osztrák és porosz hatásokat, egyedi karaktert adva, amely az építészetében is tükröződik.

Wroclaw egyik legszembetűnőbb látnivalója a régi városháza. Ez egy gótikus-reneszánsz épület, amelynek felépítése több mint 250 évig tartott, és érdemes megnézni.

Az UNESCO Világörökség része, és a híres Raclawice-panoráma is látható, amely egy csatát ábrázol a lengyel nemzeti emlékezetből. A panorámát Jan Styka lvvi művész készítette az 1794-es, Oroszország elleni Kosciuszko-felkelés 100. évfordulója alkalmából.

Egy másik kötelező látnivaló az Ostrow Tumski (Katlikus-sziget), egy középkori terület lenyűgöző katedrálissal. Érdemes sétálni a macskaköves utcákon, és felfedezni ezt a környéket, hogy megtudja, milyen volt az élet ebben az időszakban.

Ez egy zenés szökőkút is otthont ad, remek hely egy kis szünetre. A május és október közötti nyári hónapokban zenés, fény- és vízi műsoroknak ad otthont, amelyek különféle folklór- és kulturális történeteket emelnek ki.

Ha a nyáron Wroclawba utazik, eltölthet egy kis időt a Wyspa Slodowában (a Wyspa lengyelül szigetet jelent). Különféle úszómedencékkel rendelkezik, és a helyiek körében népszerű vidámpark.

Végül pedig szórakozhat a Wroclaw Aquaparkban, amely egy vidámpark különféle vízi és szárazföldi játékok. A fiatal utazók körében is népszerű, és remek szórakozási lehetőség.

Ha Wroclawba szeretne ellátogatni, érdemes alaposan megtervezni az útvonalat. Érdeklődésétől függően egy vagy két teljes nap elegendő a főbb látnivalók megtekintéséhez, és még bőven marad időd felfedezni a város hangulatát.

Lublin

Lublin óvárosa történelmi kapuival, városi tornyaival és középkori templomaival varázsolja el a látogatókat. Itt található az impozáns lublini kastély is, amely Európa egyik legjobb állapotban fennmaradt téglaépülete.

Nincs is jobb módja a város történelmének felfedezésének, mint egy gyalogtúra egy helyi vezetővel. Akár történelmi nevezetességeket szeretne látni, akár a régió zsidó örökségéről szeretne tájékozódni, vagy egyszerűen csak szívja magába Lublin bájos óvárosának hangulatát, egy privát túra a legjobb módja annak, hogy a legtöbbet hozza ki utazásából.

Egy idegenvezetővel kísért gyalogtúra segít felfedezni Lublin UNESCO-listás óvárosának főbb látnivalóit. Látni fogja a Halványsárga kaput, amely egykor a város zsidó negyedének bejáratát jelentette, a Koronatörvényszék börtöneit, valamint a Lublin Underground Trail-t, egy 300 méteres földalatti útvonalat, amely 14 szobába invitál, amelyek a pincékben rejtőző titkokat tárják fel. 16. századi polgárházak.

Egy másik fontos látnivaló a Keresztelő Szent János főszékesegyház, amely templom században épült, és Lublin egyik legimpozánsabb építményeként ismert. A belső teret számos gyönyörű festmény díszíti, amelyek bibliai jeleneteket ábrázolnak.

A reneszánsz idején Lublinban egy különleges építészeti stílus alakult ki, amelyet a gótikus és az olasz reneszánsz stílus ihletett. Az így létrejött épületek könnyűek, karcsúak és sok részlettel és dizájnnal díszítettek.

A kastély mellett érdemes megnézni a Nemzeti Múzeumot is, amely Lublin lenyűgöző történelmét tárja fel. Megtalálhatóak a Borostyánkő út római érméi, a náci megszállás emlékei és a festészet számos remeke.

Lubin

Lublin egy bájos, középkori város, amely ötvözi az örökséget az életerővel. Szűk macskaköves utcái, reneszánsz polgárházai és földalatti turistaösvényei bódító élményt nyújtanak.

A város óvárosa „Kis Krakkóként” is ismert, és tele van csábító látnivalókkal, köztük az ikonikus Krakkói kapuval, amely a város egyik legrégebbi része. Sok más látnivaló is van, amit érdemes felfedezni, mint például a neogótikus katedrális és a Szent Mária-templom színes tornya.

Meglátogathatja az UNESCO Világörökség részét képező Bialowieza-erdőt is, amely lenyűgöző hely egy békés sétára, és olyan vadon élő állatok felfedezésére, mint az európai bölények, rétisasok vagy szarvasok. Ez a park területe több mint 3000 km2, és az egyetlen lengyel nemzeti park, amely az UNESCO Világörökség része.

A Pieniny-hegység felfedezésének számos módja van: a túrázás, a kerékpározás, a hegymászás és a rafting kirándulások népszerű tevékenységek. Ez a legkisebb nemzeti park ad otthont Lengyelország legszebb és legfenségesebb hegyeinek, és rengeteg látnivalót és látnivalót kínál.

Ez a város, egy kicsit távolabb a járható utakon, remek hely a német és lengyel kultúra megtapasztalására. Számos német korszak szecessziós épülete, valamint omladozó és figyelmen kívül hagyott háborús romok találhatók benne.

Ha készen állsz, hogy elmenekülj a városból, mindig irány a Swinoujscie strand, amely több kilométernyi finom ezüsthomokos, és a Balti-tenger kék lángja határolja. A fából készült móló egyszerű hozzáférést biztosít a partra, és számos vízi sport várja az aktívan vágyókat.