Puola on maa täynnä eloisia kaupunkeja, kuninkaallista perintöä, vaikuttavaa arkkitehtuuria ja luonnonkauniita ulkotiloja. Se on kohde, jonka pitäisi löytää tiensä jokaisen matkustajan bucket-listalle!

Varsova on vilkas pääkaupunki, jossa menneisyys kohtaa nykyisyyden. Sen arkkitehtuuri on elävä kangas goottilaisista kirkoista, neuvostoaikaisista korteista ja moderneista pilvenpiirtäjistä, jotka kaikki sekoittuvat toisiinsa.

Varsova

Puola on maa täynnä upeita paikkoja, joissa haluat lähteä suurelle seikkailulle tai vain istua ja rentoutua. Se on myös loistava paikka matkustaa keväällä ja syksyllä, kun luonto kukoistaa.

Varsova on yksi Puolan upeimmista vierailukohteista. Sillä on niin paljon tarjottavaa historian, arkkitehtuurin ja kulttuurin suhteen. Löydät goottilaisia kirkkoja, neuvostoajan kortteleita ja moderneja pilvenpiirtäjiä – se on kontrastien kaupunki!

Puolan pääkaupunki on kukoistava metropoli, joka houkuttelee monia ihmisiä eri puolilta maata. Se on tärkeä liikenteen solmukohta, ja se on rautatie-, maantie- ja lentoliikenneverkkojen keskipiste, joka yhdistää sen maan kaikkiin osiin ja muihin tärkeisiin Euroopan kaupunkeihin.

Sen väestö on lähes kokonaan puolalaisia, mutta toisen maailmansodan loppuun asti kaupunki oli monikansallinen, ja juutalaisia, saksalaisia ja venäläisiä asui vaihteleva määrä roomalaiskatolisen puolankielisen enemmistön rinnalla. Kun natsit hyökkäsivät kaupunkiin syyskuussa 1939, suurin osa juutalaisista pakotettiin Varsovan gettoon.

Sittemmin monietninen väestö on vähentynyt. Siitä huolimatta se on edelleen kansakunnan poliittisen, kulttuurisen ja taloudellisen elämän keskus.

Vanhakaupunki on Varsovan keskeinen alue ja heijastaa kaupungin sotaa edeltävää muotoa mukulakivikatuineen ja viehättävine kahviloineen. Se on kuninkaanlinnan koti, ja se on kaunis paikka tutkia.

Varsovassa on myös paljon museoita – kansallismuseo on yksi suosituimmista niitä, koska se esittelee laajan valikoiman maalauksia ja esineitä eri puolilta maata. Toinen vierailemisen arvoinen museo on Neon Museum – siellä on uskomaton kokoelma valokylttejä ja se on hauskaa nähtävää!

Turistit pitävät auton vuokraamista yhtenä parhaista tavoista nauttia kaikesta tästä Puolalla on tarjottavanaan. Turistiluokan auton vuokraus Varsovan lentoasema maksaa noin 15 euroa päivässä, Gdansk lentokenttä - noin 16 euroa päivässä.

Krakova

Krakova on kiehtova kaupunki, jonka muinainen historia ulottuu yli tuhat vuotta. Kaupungin arkkitehtoniset aarteet ovat kunnioitusta herättäviä, ja monet museot tekevät siitä jokaisen matkailijan pakollisen vierailun.

Krakovan vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Vanhankaupungin viehättävät kadut sopivat täydellisesti vaeltamaan ja nauttimaan kaupungin tunnelmasta. Voit kuulla musiikin soivan, nähdä taiteilijoiden maalaamassa ja napata jäätelöä.

Puolan pääkulttuurikeskuksena Krakova on loistava paikka kokea kulttuuria ja perinteitä. Voit käydä kiertoajeluilla maan museoissa ja linnoissa tai osallistua moniin konsertteihin, joita järjestetään ympäri vuoden.

Jos olet arkkitehtuurin fani, sinun kannattaa tutustua muinaisiin kaupunginmuuriin, keskiaikaisiin katuihin ja renessanssilinnoihin. Voit myös kiivetä Wawel Hillille, josta on upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivälle maaseudulle.

Voit myös tutustua kuninkaalliseen reittiin, joka ulottuu vanhastakaupungista Wawelin linnaan, jota aikoinaan käytettiin Puolan kuninkaiden kruunajaisten ja paraatien reittinä. Voit myös pysähtyä kuuluisalle Okraglakin pyöreän muotoiselle kauppahallille, josta löydät ruokamyyjiä ja paikallisia taiteilijoita.

Yksi Krakovan parhaista asioista on se, että sitä ympäröi monia kauniita puistoja ja metsiä. Bialowiezan metsä on luonnonihme, jossa on erilaisia puita ja joka on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi.

Krakovassa on myös monia ulkoilmakahviloita, joissa voit nauttia lasillisen paikallista viiniä ja nauttia tunnelmasta. Kaupunki on tunnettu vilkkaasta yöelämästään, ja eri puolilta kaupunkia löytyy laaja valikoima klubeja.

Wroclaw

Wroclaw on yksi Puolan parhaista kaupungeista, joihin kannattaa tutustua, ja se on vierailun arvoinen. Kaupungilla on rikas historia, joka imee böömiläisiä, itävaltalaisia ja preussilaisia vaikutteita, mikä antaa sille ainutlaatuisen luonteen, joka heijastuu sen arkkitehtuuriin.

Yksi Wroclawin silmiinpistävimmistä nähtävyyksistä on vanha kaupungintalo. Se on gootti-renessanssirakennus, jonka rakentaminen kesti yli 250 vuotta, ja se on näkemisen arvoinen.

Unescon maailmanperintökohde, jossa on myös kuuluisa Raclawice Panorama, joka kuvaa taistelua Puolan kansallisen muistin mukaan. Panoraaman loi Lvivissä asuva taiteilija Jan Styka vuoden 1794 Kosciuszkon kapinan 100-vuotispäivän kunniaksi Venäjää vastaan.

Toinen pakollinen nähtävyys on Ostrow Tumski (katolinen saari), keskiaikainen alue, jossa on vaikuttava katedraali. Kannattaa kävellä mukulakivikatuilla ja tutustua tähän alueeseen saadaksesi käsityksen siitä, millaista elämää täällä oli tänä aikana.

Siellä on myös musiikkisuihkulähde, joka on loistava paikka taukoa varten. Kesäkuukausina toukokuusta lokakuuhun se isännöi musiikkia, valo- ja vesiesityksiä, jotka korostavat erilaisia kansanperinteitä ja kulttuuritarinoita.

Jos matkustat Wroclawiin kesällä, voit viettää aikaa Wyspa Slodowassa (Wyspa tarkoittaa saarta puolaksi). Siellä on useita uima-altaita, ja se on suosittu teemapuisto paikallisten keskuudessa.

Lopuksi voit pitää hauskaa Aquapark Wroclawssa, joka on teemapuisto, jossa on erilaisia vesi- ja maapelejä. Se on myös suosittu nuorten matkailijoiden keskuudessa, ja se on loistava tapa pitää hauskaa.

Jos aiot vierailla Wroclawissa, on hyvä idea suunnitella reittisi huolellisesti. Kiinnostuksen kohteistasi riippuen yhden tai kahden kokonaisen päivän pitäisi riittää nähdäksesi tärkeimmät nähtävyydet, ja sinulla on vielä runsaasti aikaa tutustua kaupungin tunnelmaan.

Lublin

Lublinin vanhakaupunki lumoaa vierailijat historiallisilla porteilla, kaupungin torneilla ja keskiaikaisilla kirkoilla. Siellä on myös vaikuttava Lublinin linna, yksi Euroopan parhaiten säilyneistä tiilirakennuksista.

Ei ole parempaa tapaa tutustua kaupungin historiaan kuin lähteä kävelykierrokselle paikallisen oppaan kanssa. Halusitpa sitten nähdä historiallisia maamerkkejä, oppia alueen juutalaisesta perinnöstä tai vain nauttia Lublinin viehättävän vanhankaupungin tunnelmasta, yksityinen kierros on paras tapa saada kaikki irti matkastasi.

Kävelykierros oppaan kanssa auttaa sinua löytämään Lublinin Unescon suojeleman vanhankaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Näet Vaaleankeltaisen portin, joka merkitsi kerran sisäänkäyntiä kaupungin juutalaiskorttelille, Crown Tribunalin vankityrmät ja Lublin Underground Trail -polun, 300 metrin maanalaisen reitin, joka kutsuu sinut 14 huoneeseen, jotka paljastavat kellareihin piilotettuja salaisuuksia. 1500-luvun porvaritaloja.

Toinen tärkeä paikka vierailla on Johannes Kastajan arkkikatedraali, kirkko, joka rakennettiin 1500-luvulla ja tunnetaan yhtenä Lublinin vaikuttavimmista rakenteista. Sisätilat on koristeltu monilla kauniilla maalauksilla, jotka kuvaavat raamatullisia kohtauksia.

Renessanssin aikana Lublinissa kehittyi erityinen arkkitehtoninen tyyli, joka on saanut inspiraationsa goottilaisista ja italialaisista renessanssityyleistä. Tuloksena olevat rakennukset ovat kevyitä, siroja ja koristeltuja, ja niissä on paljon yksityiskohtia ja kuvioita.

Linnan lisäksi kannattaa käydä kansallismuseossa, joka paljastaa paljon Lublinin kiehtovaa historiaa. Löydät roomalaisia kolikoita Amber Roadilta, muistoja natsien miehityksestä ja monia maalauksen mestariteoksia.

Lubin

Lublin on viehättävä, keskiaikainen kaupunki, joka yhdistää perinnön ja elinvoiman. Sen kapeat mukulakivikadut, renessanssiajan porvaritalot ja maanalainen turistireitti tarjoavat huumaavan kokemuksen.

Kaupungin vanhakaupunki tunnetaan myös nimellä "Pikku Krakova", ja se on täynnä houkuttelevia nähtävyyksiä, kuten ikoninen Krakovan portti, yksi kaupungin vanhimmista osista. On monia muitakin tutustumisen arvoisia kohteita, kuten uusgoottilainen katedraali ja värikäs Pyhän Marian kirkon torni.

Voit myös vierailla Unescon maailmanperintökohteessa Bialowiezan metsässä, joka on upea paikka mennä rauhalliselle kävelylle ja bongata villieläimiä, kuten biisoneja, merikotkia tai peuroja. Tämän puiston pinta-ala on yli 3 000 km2, ja se on Puolan ainoa kansallispuisto, joka on luokiteltu Unescon maailmanperintökohteeksi.

Pieninyihin voi tutustua monilla eri tavoilla: vaellus, pyöräily, kiipeily ja koskenlaskumatkat ovat suosittuja aktiviteetteja. Tässä pienimmässä kansallispuistossa on Puolan kauneimpia ja majesteettisimpia vuoria, ja siellä on paljon nähtävyyksiä ja maamerkkejä nähtäväksi.

Tämä kaupunki, joka on hieman syrjässä, on loistava paikka kokea saksalainen ja puolalainen kulttuuri. Siinä on paljon saksalaisen aikakauden jugendrakennuksia sekä murenevia ja näkymättömiä sodan raunioita.

Kun olet valmis pakenemaan kaupungista, voit aina suunnata Swinoujscien rannalle, jossa on kilometriä hienoa hopeahiekkaa ja jota reunustaa Itämeren sininen liekki. Puinen laituri tarjoaa helpon pääsyn rannalle, ja erilaisia vesiurheilulajeja on tarjolla niille, jotka haluavat liikkua.