Valencia lenyűgöző város, tele hihetetlen építészettel. Gótikus katedrálisok, román stílusú építmények és ultramodern épületek keveréke teszi egyedivé.

A hatalmas Turia Gardens, egykori folyómeder Európa legnagyobb városi parkja. Gyalogutakat, kerékpárutakat, szabadidős területeket és tavakat kínál.

1. Az óváros

ban

Az építészeti stílusok káprázatos foltjairól ismert Valencia óvárosa kiváló hely az utazás megkezdéséhez. Élvezhet egy meghitt városnézést egy helyi idegenvezetővel, aki szenvedélyesen foglalkozik a város történelmével és kultúrájával.

Ellátogat a La Lonja de la Seda-ba is, amely az UNESCO Világörökség része, amely a 15. század végéről származik, és egykor a valenciai selyembörze otthona volt. Ez a gótikus emlékmű a gótikus építészet lenyűgöző példája, finom csavarodó oszlopaival és aranyozott tetőjével.

A Mercado Central egy másik kötelező látnivaló az óvárosban, mivel a modernizmus gyönyörű példája. Itt friss halat és más helyi termékeket, valamint néhány csodálatos ételt találhat.

Ha Ön a művészet szerelmese, a Museo de las Artes y las Ciencias nagyszerű lehetőség. Ez a modern művészeti galéria a város egyik legnépszerűbb látnivalója, és Julio Gonzalez vasszobrainak kiváló gyűjteményével rendelkezik, amelyet szívesen látna.

Spanyolország nevezetességeivel sem egy nap, sem egy hét alatt nem lehet megismerkedni, de a segítséggel megtekintheti az új helyek maximális számát egy bérelt autóról az ország egyik repülőterén. Például a valenciai repülőtéren napi 15 eurótól bérelhet autót, a barcelonai repülőtéren pedig napi 17 eurótól .

2. Ciudad de las Artes y las Ciencias

A Santiago Calatrava által tervezett Valencia Művészetek és Tudományok Városa (Ciudad de las Artes y las Ciencias) egy szemet gyönyörködtető kulturális komplexum tudományos múzeummal, planetáriummal, IMAX színházzal és oceanográfiai parkkal. Az ősi folyómeder végén elhelyezkedő lenyűgöző kulturális központ gyorsan Valencia egyik legnépszerűbb látnivalója lett.

Az 1990-es években épült futurisztikus komplexum hat fő elemből áll: L'Hemisferic (egy IMAX mozi otthona), Umbracle, Museo de las Ciencias Principe Felipe, Parque Oceanografic, Palau de les Arts Reina Sofia és Agora. Bár minden látványosság egyedi, egy közös vonásuk van – mindegyiket úgy tervezték, hogy minden korosztály számára élvezhesse.

3. El Miguelete harangtorony

El Miguelete tornya (más néven Micalet) Valencia egyik legikonikusabb jelképe. Nyolcszögletű, 1381 és 1425 között épült, 51 méter magas.

A gótikus stílusú épület építése évekig tartott, és számos építőmester irányította: Andres Julia, Jose Franch, Pedro Balaguer és Martin Llobet. Összetett konstrukció, csavaros lépcsővel és finom díszlécekkel.

A tetején egy harangláb is található, amely lenyűgöző kilátást nyújt a városra. Innen megcsodálhatja Valencia teljes történelmi központját, és madártávlatból láthatja a tengert és a hegyeket.

A torony a katedrálishoz kapcsolódik, és ez az egyik legnépszerűbb látnivaló a turisták körében. 207 lépcső megmászása után eléri a haranglábot, ahol lélegzetelállító panoráma nyílik a városra és a tengerre.

4. Jardin del Turia

A Jardin del Turia Valencia legnagyobb parkja, és remek hely egy pihentető sétához a városközpontban. A park a városon át húzódik, több mint 9 km-en terül el a Turia folyó régi medrében, és Valencia egyik legnépszerűbb látnivalója, évente közel 7 millió látogatóval.

Az 1986-ban alapított park várostervezők és tájépítők által tervezett különböző részekből áll. Ez egy zöld tüdő a város szívében, és pálma-, narancs- és fenyőfákkal, szökőkutakkal, sportlétesítményekkel, rózsabokrokkal és számos tavacskával rendelkezik.

A kert hatalmas vonzerőt jelent Valenciában, mivel a zöldterületeket kulturális intézményekkel és történelmi épületekkel ötvözi. A leghíresebb rész a Művészetek és Tudományok Városa, amelyet Santiago Calatrava tervezett, és számos lehetőséget kínál a sétákra és a városnézésre.

5. La Malvarrosa tengerpart

Az egyik legjobb tennivaló Valenciában, ha egy napos kirándulást tesz a La Malvarrosa strandra, Valencia legnépszerűbb városi strandjára. Ez egy finom, aranyhomokos strand, amely mindig nyüzsgő a helyi lakosok és a turisták körében egyaránt.

Rengeteg nagyszerű étterem és bár található a sétány mentén, valamint számos elsősegély-pont és egy fürdőzóna a fogyatékkal élők számára. A környék számos fesztiválnak és ünnepségnek is ad otthont.

A strand közvetlenül Valencia központjában található, így busszal könnyen megközelíthető. Egész évben 7 buszjárat közlekedik rendszeresen a strand felé.

A valenciai strandok csodálatos lehetőséget kínálnak a lazításra és a napsütésre, és fantasztikusan kiegészítik a spanyolországi nyaralási útvonalat. Az érintetlen kék víz és a homokos homok, valamint az imádnivaló levendula- és olajfák családja kipihent és felfrissült.

6. Ruzafa

Valencia vitathatatlanul legmenőbb negyede, Ruzafa (más néven Russafa) a régimódi utcai élet és a város legtöbbet emlegetett éttermei, bárjai és butikjai színes keveréke. Szép terei és piaca tökéletes hátteret biztosítanak a céltalan sétákhoz, míg a stílusos kávézók és művészi galériák remek helyet biztosítanak a szórakozáshoz.

A ruzafai önkormányzati piac minden ínyencség számára csemege, ahol gyümölcsöt és zöldséget, valamint kenyeret és péksüteményeket árusítanak. A piac közelében számos étterem is található, amelyek Spanyolországban ritkán található nemzetközi ételeket szolgálnak fel.

Ha szeretné felfedezni a művészeteket, a Sporting Club Russafa fantasztikus hely, mivel olyan kiállításokat kínál, amelyek a különböző tudományágakból származó művészek széles skáláját mutatják be. Vannak olyan fiatal galériák is, amelyek a művészettel új és érdekes módon történő kísérletezésre összpontosítanak.

7. El Cabanyal

Az El Cabanyal régi halásznegyede egy gyönyörű, autentikus környék, amelyet érdemes meglátogatni. Rengeteg kávézót, éttermet, szuvenírboltot és titkos éjszakai szórakozóhelyet talál.

A környék jó választás azok számára, akik szeretnek sok időt tölteni a tengerparton, mivel közvetlenül a Malvarrosa strand és a sétány mögött található. Ez egy nagyon festői hely, amely tökéletes családok számára.

Sőt, ezen a környéken nagyszerű ételeket is fogyaszthat, mivel számos bár és étterem található, ahol ízletes spanyol tapast fogyaszthat. Ez a környék nagyon népszerű a turisták és a bulizni szerető fiatalok körében.

A kézműves kávézók független butikokkal súrolják a vállát, a csillogó művészeti galériák pedig Valencia kulturális életének menő gyerekévé teszik. Órákig eltölthet itt a pékségek friss fánkjait és a híres valenciai tapast a nyüzsgő bárokban.

8. La Lonja de Seda

A La Lonja de Seda (selyembörze) az UNESCO Világörökség része, és Valencia egyik legérdekesebb látnivalója. Ez a 15. századi gótikus épület egykor Valencia fő selyemkereskedelmi központja volt, és gazdag történelemmel rendelkezik.

Az épület három különálló részből és egy kertből áll, amelyet Narancskertnek neveznek. A fő rész a szerződéscsarnok, egy hatalmas tér, amely a város kereskedelmi központja volt.

A kereskedők itt kerekeztek és kereskedtek áruikkal, a szaggatott vonalon aláírva. A Taula vagy Table, ahol a tranzakciókat végrehajtották, máig őrzik, és ma is megtekinthető Valencia Városi Levéltárában.

A Lonja de Seda impozáns gótikus műemlékek és játékos tündérországi építmények kombinációja, amelyet úgy terveztek, hogy tükrözze Valencia kereskedelmi és pénzügyi erejét az aranykorszakban. Az UNESCO 1996-ban Patrimonio de la Humanidad emlékművé nyilvánította.

9. Casco Historico

ban

A Casco Historico, vagyis a történelmi városközpont az egyik legjobb hely, ahol megérezheti Valencia 2000 éves történelmét. A területet régi épületek, szűk utcák és kávézók veszik körül.

Itt számos felfedezésre váró látnivaló található, köztük a Basilica de la Virgen de los Desamparados és a valenciai katedrális. A környék remek hely a meleg napokon való barangoláshoz, és számos mellékutcáról gyönyörködhet a gyönyörű kilátásban.

A város ezen részének egy másik fő attrakciója a Mercado Central, egy csodálatos piac egy szecessziós épületben. Az itteni standok tele vannak finom friss termékekkel és a legjobb helyi pácolt húsokkal.

Érdemes megnézni az El Miguelete harangtornyot is, amely a Santa Maria-székesegyház része, és 51 méterrel a háztetők fölé emelkedik. A nyolcszögletű tornyot minden Valenciába látogatónak kötelező látnia, és lenyűgöző kilátásban lesz része!