Valencia on kiehtova kaupunki, joka on täynnä uskomatonta arkkitehtuuria. Sen sekoitus goottilaisia katedraaleja, romaanisia rakenteita ja ultramoderneja rakennuksia tekee siitä ainutlaatuisen.

Sen valtava Turia Gardens, entinen joenuoma, on Euroopan suurin kaupunkipuisto. Se tarjoaa kävelyteitä, pyöräteitä, vapaa-ajan alueita ja lampia.

1. Vanhakaupunki

Arkkitehtonisten tyylien häikäisevä tilkkutäkki tunnettu Valencian vanhakaupunki on erinomainen paikka aloittaa matkasi. Voit nauttia intiimistä kaupunkikierroksesta paikallisen oppaan kanssa, joka on intohimoinen sen historiasta ja kulttuurista.

Vierailet myös La Lonja de la Sedassa, Unescon maailmanperintökohteessa, joka on peräisin 1400-luvun lopulta ja jossa toimi aikoinaan Valencian silkkipörssi. Tämä goottilainen muistomerkki on upea esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista herkästi kiertyvällä pylväällä ja kullatulla katolla.

Mercado Central on toinen pakko nähdä vanhassakaupungissa, koska se on kaunis esimerkki modernismista. Täältä löydät tuoretta kalaa ja muita paikallisia tuotteita sekä hämmästyttäviä ruokia.

Jos olet taiteen ystävä, Museo de las Artes y las Ciencias on loistava vaihtoehto. Tämä modernin taiteen galleria on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, ja siellä on upea kokoelma Julio Gonzalezin rautaveistoksia, jotka haluat nähdä.

Ei ole mahdollista tutustua Espanjan nähtävyyksiin yhdessä päivässä eikä viikossa, mutta näet avun avulla maksimimäärän uusia paikkoja vuokra-autosta jollakin maan lentokentistä. Esimerkiksi Valencian lentokentällä voit vuokrata auton 15 eurosta per päivä, Barcelonan lentokentällä - 17 eurosta per päivä .

2. Ciudad de las Artes y las Ciencias

Santiago Calatravan suunnittelema Valencian taiteiden ja tieteen kaupunki (Ciudad de las Artes y las Ciencias) on silmiinpistävä kulttuurikeskus, jossa on tiedemuseo, planetaario, IMAX-teatteri ja valtameripuisto. Tästä muinaisen joen uoman päässä sijaitsevasta vaikuttavasta kulttuurikeskuksesta on nopeasti tullut yksi Valencian suosituimmista nähtävyyksistä.

Tämä 1990-luvulla rakennettu futuristinen kompleksi koostuu kuudesta pääelementistä: L'Hemisferic (IMAX-elokuvateatterin koti), Umbracle, Museo de las Ciencias Principe Felipe, Parque Oceanografic, Palau de les Arts Reina Sofia ja Agora. Vaikka jokainen nähtävyys on ainutlaatuinen, niillä kaikilla on yksi yhteinen piirre – ne kaikki on suunniteltu kaikenikäisille vierailijoille.

3. El Migueleten kellotorni

El Migueleten torni (tunnetaan myös nimellä Micalet) on yksi Valencian ikonisimmista symboleista. Se on kahdeksankulmainen, se rakennettiin vuosina 1381–1425 ja se on 51 metrin korkeudessa.

Tämän goottilaistyylisen rakennuksen rakentaminen kesti vuosia, ja sitä ohjasivat monet rakennusmestarit: Andres Julia, Jose Franch, Pedro Balaguer ja Martin Llobet. Se on monimutkainen rakenne, jossa on kierreportaat ja hienot listat.

Sen päällä on myös kellotapuli, josta on upeat näkymät kaupunkiin. Täältä voit ihailla koko Valencian historiallista keskustaa ja näet meren ja vuoret lintuperspektiivistä.

Torni on kiinnitetty katedraaliin ja se on yksi suosituimmista nähtävyyksistä turistien keskuudessa. Noustuasi 207 porrasta tulet kellotapuliin, jossa voit nauttia henkeäsalpaavista panoraamanäkymistä kaupunkiin ja merelle.

4. Jardin del Turia

Jardin del Turia on Valencian suurin puisto ja loistava paikka rentouttavalle kävelylle kaupungin keskustassa. Puisto ulottuu kaupungin halki ja ulottuu yli 9 kilometriä Turia-joen vanhassa uomassa ja on yksi Valencian suosituimmista nähtävyyksistä, ja siellä käy vuosittain lähes 7 miljoonaa kävijää.

Vuonna 1986 perustettu puisto koostuu erilaisista kaupunkisuunnittelijoiden ja maisemasuunnittelijoiden suunnittelemista osista. Se on vihreä keuhko kaupungin sydämessä, ja siellä on palmuja, appelsiini- ja mäntypuita, suihkulähteitä, urheilumahdollisuuksia, ruusupensaita ja useita lampia.

Puutarha on valtava nähtävyys Valenciassa, ja siinä yhdistyvät viheralueet kulttuurilaitoksiin ja historiallisiin rakennuksiin. Tunnetuin osa on Santiago Calatravan suunnittelema taiteen ja tieteen kaupunki, joka tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja kävelyyn ja nähtävyyksiin tutustumiseen.

5. La Malvarrosan ranta

Yksi parhaimmista asioista Valenciassa on tehdä päiväretki La Malvarrosa Beachille, Valencian suosituimmalle kaupunkirannalle. Se on hieno, kultahiekkainen ranta, joka on aina vilkas paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa.

Päivän varrella on paljon upeita ravintoloita ja baareja sekä monia ensiapupisteitä ja uima-alue vammaisille. Alueella järjestetään myös useita festivaaleja ja juhlia.

Ranta sijaitsee aivan Valencian keskustassa, joten sinne on helppo tulla bussilla. On 7 bussilinjaa, jotka kulkevat kohti rantaa säännöllisesti ympäri vuoden.

Valencian rannat ovat upea tapa rentoutua ja nauttia auringosta, ja ne ovat upea lisä lomamatkalle Espanjassa. Turmeltumaton sininen vesi ja hiekkahiekka sekä suloinen laventeli- ja oliivipuuperhe saavat sinut rentoutumaan ja virkeäksi.

6. Ruzafa

Epäilemättä Valencian tyylikkäin kaupunginosa, Ruzafa (myös Russafa) on värikäs sekoitus vanhanaikaista katuelämää ja joitain kaupungin puhutuimmista ravintoloista, baareista ja putiikeista. Sen kauniit aukiot ja markkinat tarjoavat täydellisen taustan päämäärättömälle vaellukselle, kun taas tyylikkäät kahvilat ja taiteelliset galleriat tekevät siitä loistavan paikan viettää aikaa.

Ruzafan kunnalliset markkinat ovat herkkuja kaikille ruokailijoille, ja niillä myydään hedelmiä ja vihanneksia sekä leipää ja leivonnaisia. Torin läheltä löytyy myös useita ravintoloita, joissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, joita Espanjassa harvoin löytyy.

Jos haluat tutustua taiteeseen, Sporting Club Russafa on loistava paikka mennä, sillä siellä on näyttelyitä, jotka esittelevät laajan valikoiman taiteilijoita eri aloilta. On myös nuoria gallerioita, jotka keskittyvät taiteen kokeilemiseen uusilla ja mielenkiintoisilla tavoilla.

7. El Cabanyal

Vanha El Cabanyalin kalastusalue on kaunis, aito kaupunginosa, jossa kannattaa käydä. Löydät paljon kahviloita, ruokapaikkoja, matkamuistomyymälöitä ja salaisia yöelämän paikkoja.

Naapurusto on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat viettää paljon aikaa rannalla, sillä se sijaitsee aivan Malvarrosa Beachin ja kävelykadun takana. Se on myös erittäin viehättävä paikka, joka sopii täydellisesti perheille.

Voit jopa nauttia erinomaisen aterian tällä alueella, sillä siellä on monia baareja ja ravintoloita, joissa voit nauttia herkullisia espanjalaisia tapaksia. Tämä kaupunginosa on erittäin suosittu turistien ja nuorten keskuudessa, jotka rakastavat juhlia.

Artesaanikahvilat hierovat itsenäisiä putiikkeja, ja kimaltelevat taidegalleriat tekevät siitä Valencian kulttuurielämän hienon lapsen. Voit viettää täällä tuntikausia nauttien tuoreista munkkeista leipomoista ja maistelemalla kuuluisia valencialaisia tapaksia vilkkaassa baarissa.

8. La Lonja de Seda

La Lonja de Seda (silkkivaihto) on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Valencian mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Tämä 1400-luvun goottilainen rakennus oli aikoinaan Valencian tärkein silkkikauppakeskus, ja sillä on rikas historia.

Rakennus koostuu kolmesta erillisestä osasta ja puutarhasta, joka tunnetaan nimellä Orange Garden. Pääosa on sopimushalli, valtava tila, joka oli kaupungin kaupan keskus.

Täällä kauppiaat pyörittelivät ja jakoivat tavaransa katkoviivalla. Taula tai pöytä, jossa tapahtumat tehtiin, säilytetään edelleen, ja se on nähtävissä Valencian kaupunginarkistossa.

Lonja de Seda on yhdistelmä vaikuttavia goottilaisia monumentteja ja leikkisitä satumaarakennuksia, jotka on suunniteltu heijastelemaan Valencian kaupallista ja taloudellista voimaa sen kultakautena. Unesco julisti sen Patrimonio de la Humanidad -muistomerkiksi vuonna 1996.

9. Casco Historico

Yksi parhaista paikoista Valencian 2 000-vuotisen historian tuntemiseen on Casco Historico eli Historic City Centre. Aluetta ympäröivät vanhat rakennukset, kapeita katuja ja kahviloita.

Täältä löydät useita tutkittavia maamerkkejä, mukaan lukien Basilica de la Virgen de los Desamparados ja Valencian katedraali. Alue on loistava paikka kuljeskella lämpimänä päivänä, ja voit ihailla kauniita näkymiä monilta sivukaduilta.

Toinen tämän osan kaupungin suosituin nähtävyys on Mercado Central, upeat markkinat jugendrakennuksen sisällä. Täällä olevat kojut ovat täynnä herkullisia tuoretuotteita ja parhaita paikallisia suolalihaa.

Voit myös tutustua El Migueleten kellotorniin, joka on osa Santa Marian katedraalia ja kohoaa 51 metriä kattojen yläpuolelle. Kahdeksankulmainen torni on jokaisen Valenciassa vierailevan näkemisen arvoinen paikka, ja sieltä avautuu upeat näkymät!