Belgiens rika historia och kungliga arv speglas vackert i sina storslagna slott och välskötta trädgårdar. Dessa praktfulla residens ger en glimt av landets aristokratiska förflutna och ger besökare möjlighet att vandra genom frodiga trädgårdar, beundra invecklad arkitektur och fördjupa sig i kunglig historia.

Kungliga slottet i Bryssel: Där kungligheter möter elegans

Kungliga slottet i Bryssel står som en symbol för Belgiens konstitutionella monarki. Öppet för allmänheten under sommarmånaderna lämnar slottets lyxiga salar och praktfulla dekorationer besökarna i förundran. Promenera genom den omgivande kungliga parken för en rofylld flykt mitt i staden.

Kungliga slottet i Laeken: En kunglig bostad med grönskande prakt

Kungliga slottet i Laeken i Bryssel är berömt för sin fantastiska arkitektur och hisnande trädgårdar. De kungliga växthusen, öppna för allmänheten under en begränsad tid varje år, visar upp en mångfald av växter och blommor från hela världen.

Château de Belœil: En historisk pärla i Vallonien

Beläget i provinsen Hainaut, kallas Château de Belœil ofta"Versailles i Belgien". Dess utsökta arkitektur, konstfyllda interiörer och välskötta trädgårdar gör den till ett måste att besöka.

Coudenberg Palace: Upptäck Bryssels dolda historia

Coudenberg Palace i Bryssel erbjuder en unik historisk upplevelse. Även om själva palatset har gått förlorat genom tiderna, ger den arkeologiska platsen under marken en inblick i den tidigare praktfullheten hos den kungliga residensen.

Modave Castle: En sagolik fästning i Ardennerna

Modave Castle, inbäddat i Ardennerna, är ett romantiskt och pittoreskt slott omgivet av frodig grönska. Utforska de möblerade rummen, imponerande konstsamlingen och njut av panoramautsikt över den omgivande landskapet.

Kungliga slottet i Ostend: Kustnära elegans och havsutsikt

Kungliga slottet i Ostend står som en hyllning till Kung Leopold II:s passion för havet. Slottet, tillsammans med de intilliggande trädgårdarna och promenaden, ger besökare möjlighet att njuta av kustens skönhet och avkopplande ljudet av vågorna.

Biluthyrning för kunglig utforskning

Utforska Belgiens kungliga residens blir ännu bekvämare med en hyrbil. Oavsett om du landar på Bryssels flygplats eller i Liège, ger en biluthyrning med BookingAutos dig flexibiliteten att upptäcka dessa kungliga destinationer i din egen takt.

Rekommenderad biluthyrning:

Ge dig ut på en resa genom Belgiens kungliga residens, där historia, arkitektur och natur harmoniskt förenas för att skapa en verkligt majestätisk upplevelse.