Bohatá historie Belgie a královské dědictví jsou nádherně prezentovány v jejích velkolepých hradách a upravených zahradách. Tyto okázalé rezidence nabízejí pohled do aristokratické minulosti země a dávají návštěvníkům příležitost procházet se po bujných zahradách, obdivovat složitou architekturu a ponořit se do královské historie.

Královský palác v Bruselu: Kde se setkává královskost s elegancí

Královský palác v Bruselu je symbolem belgické konstituční monarchie. V letních měsících je palác otevřen veřejnosti a jeho okázalé haly a bohaté dekorace zanechávají návštěvníky v úžasu. Procházejte okolním královským parkem pro klidný únik do srdce města.

Královský hrad Laeken: Královské sídlo s zeleným půvabem

Královský hrad Laeken v Bruselu je proslulý svou úchvatnou architekturou a dechberoucími zahradami. Královské skleníky, které jsou veřejnosti otevřeny jen omezenou dobu každý rok, předvádí rozmanitou sbírku rostlin a květin z celého světa.

Château de Belœil: Historický klenot ve Valonsku

Château de Belœil, nacházející se v provincii Hainaut, je často nazýván"Versailles Belgie."Jeho nádherná architektura, uměním plné interiéry a pečlivě udržované zahrady ho činí nevyhnutelným cílem pro návštěvu.

Coudenbergský palác: Odhalování skrytých dějin Bruselu

Coudenbergský palác v Bruselu nabízí jedinečný historický zážitek. Samotný palác sice zanikl, ale archeologická lokalita pod ním poskytuje pohled do bývalé nádhery královského sídla.

Zámek Modave: Pohádková pevnost v Ardenách

Zámek Modave, zasazený do oblasti Arden, je romantický a malebný zámek obklopený bujnou zelení. Prozkoumejte jeho zařízené pokoje, impresionistickou sbírku umění a vychutnejte si panoramatický výhled na okolní krajinu.

Královský zámek v Ostende: Pobřežní eleganc a výhled na moře

Královský zámek v Ostende je poctou Leopolda II. jeho vášní pro moře. Zámek spolu s přilehlými zahradami a promenádou nabízí návštěvníkům možnost vychutnat si krásu pobřeží a relaxační zvuk vln.

Pronájem aut pro královskou exkurzi

Prozkoumání královských rezidencí Belgie je ještě pohodlnější s pronájmem auta. Ať už přistáváte na letišti v Bruselu nebo v Liège, pronájem auta s BookingAutos vám poskytuje flexibilitu pro objevování těchto královských destinací ve vlastním tempu.

Doporučený pronájem aut:

Vydejte se na cestu přes královské rezidence v Belgii, kde se historie, architektura a příroda harmonicky spojují a vytvářejí opravdu královský zážitek.