Om du någonsin har besökt Madrid, vet du om dess berömmelse för sina världskända museer som Prado och Reina Sofia. Men konst- och arkitekturscenen i Madrid sträcker sig bortom salarna på dess"museer". Stadens gator och byggnader erbjuder en rik gobeläng av konstnärliga och arkitektoniska skatter som få destinationer kan matcha. Om du skulle behöva prisvärda transportalternativ under din turné finns Bookingautos till hands för att ge dig sista minuten hyrbilserbjudanden i Spanien.

Konstnär på Madrids gator

Gatorna i själva Madrid förvandlas till ett utomhusmuseum, särskilt runt området La Latina. Detta område har blivit en duk för många urbana konstnärer vars kraftfulla väggmålningar talar till både lokala och globala sociala frågor. Det berömda kulturcentret La Tabacalera är ett utmärkt exempel där graffitikonst står i centrum.

Madrids arkitektoniska underverk

Madrids arkitektur ger en fascinerande blandning av gammalt och nytt där olika epoker samexisterar harmoniskt. Stadens skyline är beströdd med ett imponerande utbud av arkitektoniska stilar, från gotiska till ultramoderna, som är svåra att missa oavsett var du befinner dig i staden.

Det kungliga palatset, ett magnifikt exempel på barockarkitektur, och Plaza de Cibeles, krönt av det imponerande Cybele-palatset, är landmärken som du måste se. För älskare av modern arkitektur sticker Cuatro Torres Business Area, med sina fyra höga giganter, ut.

För att inte tala om det fina exemplet på Madrids unika stil framgår av dess bostadshus. Casa de las Flores i området La Malasaña och Edificio Telefónica på Gran Vía är utmärkta exempel på Madrids arkitektoniska rikedom.

Upplev Madrid i din egen takt

Ett äventyr som utforskar Madrids levande konst- och arkitekturscen avnjuts bäst i din egen takt. Genom att välja en biluthyrningstjänst som den som tillhandahålls Bookingautos kan du göra just det. Flexibla och prisvärda, deras sista minuten hyrbilserbjudanden i Spanien låter dig kurera din egen resa genom Madrids vackra stadsbild.

De erbjuder en lågprisbiluthyrningstjänst från Madrid International Airport från så lågt som 24 €/dag – ett oslagbart erbjudande som låter dig starta din tur direkt från flygplatsen.

Förläng din resa: Barcelona

Dessutom, om dina resor tar dig vidare till den konstnärliga prakten i Barcelona, fortsätter Bookingautos sitt engagemang för lågprisbiluthyrning i denna katalanska stad som väl. Deras oslagbara sista-minuten-erbjudanden låter dig förvandla vad som skulle vara en roadtrip till en lugn upptäcktsresa och uppskattning för Spaniens konstnärliga och arkitektoniska prakt.

Sammanfattningsvis ger Madrids konst och arkitektur en sensorisk fest som sträcker sig långt bortom dess berömda museer. För att utforska det fullt ut, överväg en bekväm och kostnadseffektiv biluthyrningstjänst som Bookingautos, så att du kan avslöja stadens konstnärliga själ i din egen takt.