Pokud jste někdy navštívili Madrid, víte o jeho slávě díky světově proslulým muzeím, jako je Prado a Reina Sofia. Umění a architektura v Madridu však přesahuje sály jeho ``muzeí. Ulice a budovy města nabízejí bohatou tapisérii uměleckých a architektonických pokladů, kterým se může rovnat jen málo destinací. Pokud byste během své cesty potřebovali dostupné možnosti dopravy, Bookingautos je po ruce, aby vám poskytla nabídky na pronájem auta na poslední chvíli ve Španělsku.

Umění v ulicích Madridu

Ulice Madridu se proměňují ve venkovní muzeum, zejména v okolí čtvrti La Latina. Tato oblast se stala plátnem pro mnoho městských umělců, jejichž silné nástěnné malby vypovídají o místních i globálních společenských problémech. Slavné kulturní centrum La Tabacalera je ukázkovým příkladem, kde se graffiti umění dostává do centra pozornosti.

Madrid's Architectural Wonders

Madridská architektura vytváří fascinující směs starého a nového, kde různé epochy harmonicky koexistují. Panoráma města je poseta působivou řadou architektonických stylů, od gotiky po ultramoderní, které je těžké přehlédnout bez ohledu na to, kde se ve městě nacházíte.

Královský palác, nádherný příklad barokní architektury, a náměstí Plaza de Cibeles, korunované impozantním palácem Cybele, jsou dominantami, které musíte vidět. Pro milovníky moderní architektury vyniká obchodní oblast Cuatro Torres se čtyřmi mohutnými obry.

Nemluvě o tom, že nádherný příklad jedinečného stylu Madridu je doložen v jeho obytných budovách. Casa de las Flores ve čtvrti La Malasaña a Edificio Telefónica na Gran Vía jsou vynikajícími příklady architektonického bohatství Madridu.

Zažijte Madrid svým vlastním tempem

Dobrodružství za poznáním živé umělecké a architektonické scény v Madridu si nejlépe vychutnáte svým vlastním tempem. Výběr půjčovny aut, jako je ta, kterou poskytuje Bookingautos, vám to umožní. Flexibilní a cenově dostupné, jejich nabídky na pronájem auta na poslední chvíli ve Španělsku vám umožní uspořádat si vlastní cestu krásným panoráma Madridu.

Nabízejí službu pronájmu aut za nízkou cenu z mezinárodního letiště v Madridu již od 24 EUR/den – bezkonkurenční nabídka, která vám umožní začněte svou prohlídku přímo z letiště.

Prodlužte si cestu: Barcelona

Navíc, pokud vás vaše cesty zavedou dále do uměleckého barcelonského města, společnost Bookingautos dodržuje svůj závazek k levnému pronájmu aut v tomto katalánském městě jako studna. Jejich nepřekonatelné nabídky na poslední chvíli vám umožní proměnit to, co by byl roadtrip, v pohodovou cestu za poznáním a oceněním španělské umělecké a architektonické nádhery.

Na závěr lze říci, že umění a architektura Madridu poskytují smyslový svátek, který sahá daleko za hranice jeho slavných muzeí. Chcete-li jej plně prozkoumat, zvažte pohodlnou a nákladově efektivní službu pronájmu aut, jako je Bookingautos, která vám umožní odhalit uměleckou duši města svým vlastním tempem.