Als je ooit Madrid hebt bezocht, ken je de bekendheid van de stad vanwege de wereldberoemde musea zoals het Prado en de Reina Sofia. De kunst- en architectuurscène in Madrid gaat echter verder dan de hallen van de ‘musea’. De straten en gebouwen van de stad bieden een rijk scala aan artistieke en architectonische schatten die maar weinig bestemmingen kunnen evenaren. Mocht u tijdens uw rondreis betaalbare vervoersopties nodig hebben, dan staat Bookingautos voor u klaar om u last-minute autoverhuurdeals in Spanje te bieden.

Kunstzinnigheid in de straten van Madrid

De straten van Madrid zelf veranderen in een openluchtmuseum, vooral rond de wijk La Latina. Dit gebied is een canvas geworden voor veel stedelijke kunstenaars wier krachtige muurschilderingen zowel lokale als mondiale sociale kwesties aankaarten. Het beroemde La Tabacalera, een cultureel centrum, is een goed voorbeeld waar graffitikunst centraal staat.

De architectonische wonderen van Madrid

De architectuur van Madrid zorgt voor een fascinerende mix van oud en nieuw, waar verschillende tijdperken harmonieus naast elkaar bestaan. De skyline van de stad is bezaaid met een indrukwekkend scala aan architecturale stijlen, van gotisch tot ultramodern, die moeilijk te missen zijn, ongeacht je locatie in de stad.

Het Koninklijk Paleis, een prachtig voorbeeld van barokke architectuur, en de Plaza de Cibeles, bekroond door het indrukwekkende Cybele-paleis, zijn bezienswaardigheden die u niet mag missen. Voor liefhebbers van moderne architectuur valt de zakenwijk Cuatro Torres, met zijn vier torenhoge reuzen, op.

Om nog maar te zwijgen van het mooie voorbeeld van de unieke stijl van Madrid, die tot uiting komt in de woongebouwen. Het Casa de las Flores in de wijk La Malasaña en het Edificio Telefónica aan de Gran Vía zijn uitstekende voorbeelden van de architectonische rijkdom van Madrid.

Madrid in je eigen tempo ervaren

Een avontuur waarin je de levende kunst- en architectuurscene van Madrid verkent, kun je het beste in je eigen tempo beleven. Als u een autoverhuurservice kiest, zoals die van Bookingautos, kunt u precies dat doen. Met hun flexibele en betaalbare last-minute autoverhuuraanbiedingen in Spanje kunt u uw eigen reis door het prachtige stadsbeeld van Madrid samenstellen.

Ze bieden een goedkope autoverhuurservice vanaf Madrid International Airport vanaf slechts € 24 per dag: een onverslaanbaar aanbod waarmee u start uw tour rechtstreeks vanaf het vliegveld.

Verleng uw reis: Barcelona

Bovendien, als uw reizen u verder brengen naar het artistieke bloed van Barcelona, blijft Bookingautos zich inzetten voor goedkope autoverhuur in deze Catalaanse stad Goed. Dankzij hun onverslaanbare last-minute aanbiedingen kunt u van een roadtrip een ontspannen reis vol ontdekkingen en waardering voor de artistieke en architectonische pracht van Spanje maken.

Concluderend: de kunst en architectuur van Madrid bieden een zintuiglijk feest dat veel verder reikt dan de beroemde musea. Als u de stad volledig wilt verkennen, kunt u een handige en kosteneffectieve autoverhuurservice zoals Bookingautos overwegen, waarmee u de artistieke ziel van de stad in uw eigen tempo kunt ontdekken.