Uhnízděná v rušné metropoli Singapuru leží zelená oáza, která přesahuje obyčejnost – Gardens by the Bay. Toto zahradnické mistrovské dílo, odehrávající se na pozadí panoramatu města, je podmanivou symfonií přírody a moderny. Vydejte se s námi na komentovanou cestu tímto zahradním rájem, kde každý list vypráví příběh a každý květ dodává tahu plátnu pulzující singapurské krajiny.

Bay East Garden

Náš průzkum začíná klidným objetím Bay East Garden, skrytého klenotu podél nábřeží. Tento odlehlý kout Gardens by the Bay nabízí odpočinek od městského shonu a zve návštěvníky k procházkám po jeho dobře upravených stezkách a kochání se úchvatnými výhledy na panoráma města.

Jak se budete toulat Bay East Garden, rozvinou se pečlivě vybrané sbírky rostlin, které ukazují rozmanitost flóry, které se daří v tropickém podnebí Singapuru. Od zářivých orchidejí po tyčící se palmy, každý druh přispívá k botanické tapisérii zahrady. Vychutnejte si klid nábřeží, kde jemné klapání vln doplňuje šustění listí a vytváří harmonický únik v srdci města.

Bay East Garden

Háj superstromů

Vydejte se na cestu do ikonického háje Supertree Grove, architektonického zázraku, který stojí jako korunovační klenot Gardens by the Bay. Když vstoupíte do této futuristické zahrady, tyčící se vertikální zahrady, zdobené nesčetným množstvím rostlin a květin, vytvářejí v městské krajině neskutečný les.

Žasněte nad superstromy, z nichž každý je svědectvím přírody i technologie. Tyto věžovité stavby slouží nejen jako ohromující vizuální podívaná, ale hrají také zásadní ekologickou roli, jsou domovem různých rostlinných druhů a podporují udržitelné iniciativy. Jak se den mění v noc, Superstromy ožívají fascinující světelnou a zvukovou show a proměňují Háj v kouzelnou říši.

Zůstaňte naladěni, když se ponoříme hlouběji do zázraků Gardens by the Bay, odhalíme tajemství Květinového dómu, Oblačného lesa a rozmanité venkovní krajiny, díky kterým je tento zahradní ráj nezbytnou destinací.

Doporučení: Zarezervujte si auto na letišti Changi, abyste plynule přešli z letiště do svěžího objetí Gardens by the Bay.

Supertree Grove


Květinová kupole

Vstupte do okouzlující říše Flower Dome, kolosálního skleníku, který návštěvníky přenese do různých podnebí a kontinentů. Když vstoupíte, rozvine se tapisérie barev, která představuje rozsáhlou sbírku exotických květin, rostlin a stromů z různých koutů světa. Projděte se tematickými zahradami, které kopírují vyprahlou krajinu Středomoří nebo chladné oblasti mírného pásma Asie.

Květinový dóm není jen botanický zázrak, ale také důkaz udržitelných postupů. Použití pokročilých technologií zajišťuje řízené klima, což umožňuje zobrazení flóry z oblastí s různými požadavky na teplotu a vlhkost. Architektonická elegance kupole umocňuje pohlcující zážitek, a proto je v Gardens by the Bay cíl, který musíte navštívit.

Oblačný les

Vydejte se na cestu do Oblačného lesa, úžasné zimní zahrady, která návštěvníky přenese do mlhou zahaleného horského prostředí. Obdivujte nejvyšší krytý vodopád na světě obklopený bujnou vegetací, které se daří v chladných a vlhkých podmínkách mlžných lesů. Cloud Forest je vertikální zahrada, která napodobuje biologickou rozmanitost ve vyšších nadmořských výškách a poskytuje podmanivý zážitek ze zázraků přírody.

Prozkoumejte visuté chodníky, které nabízejí panoramatické výhledy na zamlženou krajinu, a setkejte se se vzácnými rostlinnými druhy, které nazývají svým domovem oblačné lesy. Vzdělávací aspekty Cloud Forest dodávají zážitku hloubku a umožňují návštěvníkům pochopit důležitost zachování těchto jedinečných ekosystémů.

Odkaz na Wikipedii pro Cloud Forest

Cloud Forest

Zahrady dědictví

Ponořte se do bohaté kulturní tapisérie Gardens by the Bay, když objevíte Heritage Gardens. Tyto tematické krajiny vzdávají hold rozmanitému dědictví a kulturním kořenům Singapuru. Projděte se indickou zahradou, čínskou zahradou a malajskou zahradou, z nichž každá je pečlivě navržena tak, aby odrážela jedinečnou estetiku a tradice příslušné kultury.

Heritage Gardens nejen předvádí krásu tradiční krajiny, ale poskytuje také klidný prostor pro rozjímání a relaxaci. Zapojte se do symboliky vložené do designových prvků a získejte vhled do kulturních příběhů, které utvářely identitu Singapuru.

Doporučení: Rezervujte si auto v Singapuru a prozkoumejte pulzující město za Gardens by the Bay.

Venkovní zahrady a jezera

Jak se vydáte dále do Gardens by the Bay, rozvinou se venkovní zahrady, které nabízejí harmonické spojení přírody a městského designu. Prozkoumejte jezera Dragonfly a Kingfisher Lakes, kde reflexní vody zrcadlí okolní zeleň a vytvářejí poklidnou kulisu. Procházejte se klikatými cestami, které vedou bujnou krajinou, a objevujte místa klidu uprostřed pulzující městské krajiny.

Outdoor Gardens and Lakes

Venkovní zahrady zvou návštěvníky k setkání s přírodou, poskytují příležitosti pro pikniky, klidné procházky a chvíle rozjímání. Integrace vodních prvků a vyřezávané krajiny vytváří osvěžující únik, kde přírodní svět plynule koexistuje s moderním městem za ním.

Odkaz na Mapy Google pro venkovní zahrady a jezera

Události a aktivity

Gardens by the Bay není jen statická zahrada, ale také dynamický prostor, který během roku hostí nespočet akcí a aktivit. Od sezónních květinových výstav, které malují zahrady v kaleidoskopu barev, až po vzdělávací programy, které uspokojí návštěvníky všech věkových kategorií, v tomto zeleném ráji se vždy něco děje.

Podívejte se na místní kalendář akcí, festivalů a představení pořádaných na různých místech v Gardens by the Bay. Rozsáhlé venkovní prostory, jako je Květinová síň, poskytují perfektní pódium pro koncerty, výstavy a kulturní oslavy. Ponořte se do pulzující energie těchto událostí a dodejte své návštěvě další vrstvu vzrušení.

Návštěvnické tipy a doporučení

Chcete-li co nejlépe využít svou návštěvu Gardens by the Bay, zvažte následující tipy a doporučení:

  • Nejlepší časy k návštěvě: Naplánujte si návštěvu brzy ráno nebo pozdě odpoledne, abyste se vyhnuli davům a zažili měnící se odstíny zahrady.

  • Informace o vstupenkách: Informace o vstupenkách, včetně balíčků a možností prohlídky s průvodcem, najdete na oficiálních webových stránkách Gardens by the Bay.

  • Možnosti stravování: Prozkoumejte možnosti stravování v zahradách, které nabízejí směs místní a mezinárodní kuchyně. Nenechte si ujít příležitost vychutnat si jídlo s výhledem.

  • Přilehlé atrakce: Gardens by the Bay se nachází v těsné blízkosti dalších ikonických památek, jako je Marina Bay Sands a Singapore Flyer. Zvažte prozkoumání těchto přilehlých atrakcí, abyste si zlepšili den.

Vaše cesta Gardens by the Bay slibuje pohlcující zážitek, který přesahuje tradiční představy o botanických zahradách. Když budete sledovat stezky a zastavujete se u různých atrakcí, ať se zázraky přírody a lidské vynalézavosti propletou a zanechají vám vzpomínky, které si budete pamatovat.